Noar huus

 

Weerdinge vanuit de lucht

Foto: H. Elling

 

Niet ver van Emmen ligt het esdorp Weerdinge op de Hondsrug. Een dorp waar het heerlijk wonen is voor de kleine zevenhonderd inwoners. Van groot belang is de dorpsschool, die ook van buiten het dorp leerlingen weet aan te trekken.

Ook aan de buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf en peuterspeelzaal is via de Brede school in het dorp zelf gedacht. Dit is een samenwerking tussen de openbare lagere school De Esdoorn , het kindercentrum de Rommelpot, Plaatselijk Belang en alle verenigingen in Weerdinge.

Hoewel we graag in een dorp wonen, willen we moderne voorzieningen natuurlijk niet missen. Deze bevinden zich op fiets-afstand in het centrum van Emmen. Tegelijkertijd heeft het dorp aan de rand van het Valtherbos met uitzicht tot aan Ter Apel en de Duitse grens niet over rust en natuurschoon te klagen. De inwoners zelf behoren tot de actieve soort, want met ruim twintig verenigingen is er voor elk wat wils, zowel op het sportieve als culturele vlak. Voor dat laatste speelt het dorpshuis een belangrijke rol. Er gaat geen dag voorbij of er zijn een aantal activiteiten.

In de toekomst hoopt men in Weerdinge in het bezit van een multi functionele accommodatie (MFA) te komen. Hiervan kunnen dan de school, kinderopvang, verenigingen en dorpshuis gebruik maken. Om te zorgen dat de wensen van de bewoners met betrekking tot hun leefomgeving zo goed mogelijk in de gemeente Emmen worden gehoord treedt de erkende overleg partner (E.O.P.) Plaatselijk Belang(P.B.) regelmatig met het Emmer Gemeentebestuur in contact. Met enige trots melden we dan ook dat het overgrote deel van de Weerdinger huishoudens lid is van P.B. Kortom: een prachtig dorp dat gescheiden ligt van Emmen door landerijen en bos en toch bent u binnen 10 minuten op de fiets in het centrum van Emmen.

Meer weten over Weerdinge? Kijk dan ook eens op www.weerdinge.info.